10 Kasım ve Atatürk Konulu Resim, Şiir ve Kompozisyon Yarışması

10Kasım Atatürk'ü Anma ve Atatürk Haftası Etkinlikleri kapsamında, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak "10 Kasım ve Atatürk" konulu ilkokul, ortaokullar ve liseler arası Resim, liseler arası Şiir ve Kompozisyon yarışması düzenlenecektir. Yarışmalara tüm özel ve resmi okullarda öğrenim gören öğrenciler katılabilirler. Bu yarışmalarda ilk üç dereceye giren 15 öğrenci Ankara' ya Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK' ün ebedi istirahatgahı Anıtkabir'e ziyaret ve Ankara gezisine götürülecektir.

19.10.2022 598

ÖDÜLLER:

"10 Kasım ve Atatürk" konulu ilkokul, ortaokul ve liseler arası Resim, liseler arası Şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye giren, 1.,2.,3. olan öğrencilereödüller verilecek.

10 KASIM VE ATATÜRK KONULU RESİM, ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI

RESİM YARIŞMASI ŞARTNAMESİ:

1.      Yarışmanın konusu "10 Kasım ve Atatürk".

2.      Resimler 35x50cm resim kağıdına yapılacak, Resimlerde Teknik olarak, karakalem ve kalem boya (kuru boya) dışında serbesttir.

3.      Boyanmamış, katlanmış, buruşuk veya yarım bırakılmış eserler değerlendirmeye alınmayacaktır.

4.      Eserlerin arka yüzüne öğrencinin adı soyadı, okulu, sınıfı, numarası, öğretmenini adı soyadı mutlaka okunaklı bir şekilde yazılacaktır.

5.      Yarışmaya katılacak resimler kesinlikle yardım almadan yapılmalı ve başka
eserlerden kopya alınmamalıdır.

6.      Yarışmaya katılacak resimlere siyah paspartu yapılmalıdır.

7.      Resimler en geç 28  EKİM 2022 tarihi mesai bitimine kadar okul müdür yardımcımız Mehmet ŞİMŞEK'e teslim edilecektir

8.      Yarışmaya katılan eserler iade edilmeyecek yarışmacılar resimler üzerinden
hak talep etmeyecektir ve her türlü kullanım Odunpazarı İlçe Milli Eğitime aittir.

ŞİİR VE KOMPOZİSYON YARIŞMASI ŞARTNAMESİ:

1.      Her öğrenci yalnızca bir adet eser ile katılabilir.

2.      Bir öğrenci şiir veya kompozisyon yazarak yarışmaya katılabilir.

3.      Eserler,12 punto, Times New Roman yazı karakteri ile yazılıp, bilgisayar çıktısı şeklinde olmalıdır.

4.      Eserler en az bir, en fazla iki sayfa olmalıdır.

5.      Eserler, Türkçe dil kurallarına uygun yazılmalıdır.

6.      Eserlerin son sayfasında öğrencinin adı-soyadı, sınıfı, numarası, okulun adı ve öğretmenin adı yazılmalıdır.

7.      Eserler elden en geç 28  EKİM 2022 tarihi mesai bitimine kadar okul müdür yardımcımız Mehmet ŞİMŞEK'e teslim edilecektir

8.      Yarışmaya katılan şiir ve kompozisyonların daha önce düzenlenen benzer yarışmalarda dereceye girmemiş olması, başkası tarafından yazılmamış ve bütünüyle başvurana ait olması, kısmen ya datamamen başka bir metinden kopya edilmemiş olması, daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamışolması gerekmektedir.

9.     Yarışmaya gönderilen eserlerin, bu şartnamenin herhangi bir maddesine aykırılığının tespit edilmesidurumunda, söz konusu eserler yarışma dışı bırakılacaktır.